Kundaliniyoga

Kundaliniyoga kallas för medvetenhetens yoga. Det är en dynamisk och kraftfull yogaform där vi uppnår ett tillstånd av mental balans och inre avslappning genom att använda olika tekniker som fysiska övningar, mantran, andningsövningar, vila och meditationer.

Genom kundaliniyogan får vi ökad energi, koncentrationsförmåga, kreativitet och mental balans. Vi får ett lugnt och stabilt sinne som hjälper oss att tänka klart och fokuserat. Vi stärker vårt immunförsvar och nervsystem, mjukar upp leder och muskler vilket ger oss en god hälsa.

Kundaliniyoga passar alla oavsett ålder eller tidigare erfarenheter. Du startar där du befinner dig och anpassar yogan till dina förutsättningar och behov.

Kundaliniyogan ger enkla och mycket effektiva verktyg som kan användas i vardagen. Smarta metoder som hjälper oss moderna människor att inte bara hantera det som händer runt oss utan att leva, inte bara överleva.

Vi lär oss också andningstekniker som hjälper oss att skifta sinnesstämning - att lugna ner vårt system när vi är stressade eller ha svårt att sova. Eller stimulera och ge oss mer energi på eftermiddagen istället för att ta en kaffe till.

Men bäst av allt är att vi får djupare kontakt med oss själva och att vi i det stärker vår livsglädje och livskvalitet.

När: Måndagar kl 06.45 och onsdagar kl 18.00 


Passar dig som..

längtar efter ny energi och djup avslappning, att utmana sinnet mer än kroppen, och fördjupa kontakten med dig själv.


Lärare: Erika & Anna