MEDITATION


Yoga nidra med singing bowls

Måndagar kl 19.30 med Yuliya

Yoga Nidra är en djupavslappningsteknik som innebär att dra tillbaka sinnena från omgivningen och bygga upp ett medvetet lugn inom sig. Deltagarna leds ner till avslappning av yogalärarens röst som ackompanjeras av singing bowls för att komma i ett tillstånd där hjärnan kan slappna av helt och hållet.

Himalayan Singing Bowls (HSB) har blivit väldigt populärt i västvärlden på grund av dess påtagliga effekt på kroppen och sinnet. I samband med yoga nidra används olika skålar för att skapa en sound bath meditation. Förhoppningen är att alla deltagare ska få uppleva hur vibrationerna och ljudet kan påverka både kroppen, känslorna och mentala aspekter på ett djupt plan. 


Teceremoni

Torsdagar kl 18.30 med Yuliya

Välkommen på teceremoni! Noga utvalt te tillreds av naturligt källvatten och tillreds under vördnad med stor respekt för naturen och dess gåvor. Teet avnjuts tillsammans under tystnad för egen reflektion och tillfälle att bara vara med sig själv. Inför ceremonin ingår även en intressant skildring av den gamla tekulturen från Kina.

Om teet dricks med en intention kan det användas som en medicin. Förutom sina biokemiska egenskaper är teet också känt som en spirituell dryck och i Kina säger man att effekten av att dricka te är "upplysta ögon".

Genom att erbjuda tecermonier hoppas vi kunna erbjuda en annan sida av det enkla, stillsamma och meditativa av att dricka med vördnad för de gåvor jorden har gett. 


Cosmic element Meditation

Söndagar kl 17.30 med Erika

Guidad meditation som kan skifta mellan olika teman men alla med fokus på att finna stillhet. Meditationen är en uråldrig metod för att komma i kontakt med vårt inre, lyssna inåt, stilla tankarna och hitta fokus. Det vi lär oss på mattan i cirkeln är verktyg du kan använda dig av i din vardag för att finna ditt eget lugn och kontakt med ditt inre universum.

Under meditationen lär vi oss att skala bort intryck och hitta fokus, vilket är extra viktigt i dagens samhälle med all stimuli vi utsätts för. Vi stimulerar även vår tallkottkörtel vilket leder till en ökad intuition och känsla av att se saker klarare.