YOGA

På Trinity yoga erbjuder vi yoga inom grenarna Hatha yoga, yinyoga och kundaliniyoga. Vad betyder egentligen det och vilken yogaform ska du välja? 


Hatha flow 

Måndagar kl 18.00 med Petra 

Hatha yoga är grunden till all form av fysisk yoga och har grenat ut sig i många olika discipliner där man varvar olika yogapositioner - asanas för att förbättra energiflöde och bygga styrka och smidighet. 

Hatha Flow görs positionerna i ett flöde; när en position är klar, går man över i nästa position i en så kallad vinyasa. Klasserna är baserade på Virya yogans modulsystem som innebär att varje klass byggs upp med ett antal moduler: uppvärmning, solhälsningar, stående positioner, balans, styrka för mage och armar, höftöppnande positioner, bakåtböjningar, framåtfällningar, avslutning och savasana - vila. 

Klasserna är inspirerade av schamanism, yogafilosofi, personlig utveckling och andlighet.


Yin yoga

Tisdagar kl 18.00 med Shereen

Yinyoga är en kombination av yoga (hatha), mindfulness och kinesisk medicin​. I yinyogan jobbar man med kroppens djupare delar, skelett, leder, organ och fascia/bindväv. För detta så hålls alla positioner statiskt i flera minuter, vanligast är 3-5 minuter. Tiden bjuder in till medveten närvaro och uppmärksamhet på det som uppstår i kropp och sinne. 

Varje yinposition blir ett meditationstillfälle med fokus på andning och avslappning.

I kinesisk medicin pratar man om Yin (månen) och Yang (solen) som de två energier som behöver balanseras för att vår livsenergi (qi) ska kunna flöda fritt.

Yinyoga skapar strukturell rörlighet i kroppen på djupet genom statisk stillhet. Fokus är på det naturliga andetaget men vid behov används tekniker för medveten andning och mindfulness.


Yin & yang yoga

Fredagar kl 11.30 med Petra

Under yin och yang yoga kombineras yin yogans stilla och djupa positioner med mer dynamiska rörelser. 

Under denna morgonklass ingår även olika former av meditation hämtade från mindfulness och buddhistisk tradition men även metoder från yogisk och indisk lära. 

Meditationsdelen kan även varieras eller inkludera pranayama (andningsövningar). 

Passens upplägg syftar till att inspirera till egen praktik hemma. Förslag på hur passen kan anpassas till den tid och plats man har hemma ges under hela hösten.


Kundaliniyoga med meditation

Onsdagar kl 18.00 med Anna M 

Medvetenhetens yoga. Det är en dynamisk och kraftfull yogaform där vi uppnår ett tillstånd av mental balans och inre avslappning genom att använda olika tekniker som fysiska övningar, mantran, andningsövningar, vila och meditationer.

Genom kundaliniyogan får vi ökad energi, koncentrationsförmåga, kreativitet och mental balans. Vi får ett lugnt och stabilt sinne som hjälper oss att tänka klart och fokuserat. Vi stärker vårt immunförsvar och nervsystem, mjukar upp leder och muskler vilket ger oss en god hälsa.

Kundaliniyoga passar alla oavsett ålder eller tidigare erfarenheter. Du startar där du befinner dig och anpassar yogan till dina förutsättningar och behov.

Kundaliniyogan ger enkla och mycket effektiva verktyg som kan användas i vardagen. Smarta metoder som hjälper oss moderna människor att inte bara hantera det som händer runt oss utan att leva, inte bara överleva.

Vi lär oss också andningstekniker som hjälper oss att skifta sinnesstämning - att lugna ner vårt system när vi är stressade eller ha svårt att sova. Eller stimulera och ge oss mer energi på eftermiddagen istället för att ta en kaffe till. 


Yoga Nidra with singing bowls

Torsdagar kl 18.00 med Yuliya

Yoga Nidra är en djupavslappningsteknik som innebär att dra tillbaka sinnena från omgivningen och bygga upp ett medvetet lugn inom sig. Deltagarna leds ner till avslappning av yogalärarens röst som ackompanjeras av singing bowls för att komma i ett tillstånd där hjärnan kan slappna av helt och hållet.

Himalayan Singing Bowls (HSB) har blivit väldigt populärt i västvärlden på grund av dess påtagliga effekt på kroppen och sinnet. I samband med yoga nidra används olika skålar för att skapa en sound bath meditation. Förhoppningen är att alla deltagare ska få uppleva hur vibrationerna och ljudet kan påverka både kroppen, känslorna och mentala aspekter på ett djupt plan.