YOGA

Yoga is a journey of the Self, through the Self, to the Self".

Yoga handlar om mer än att bara böja kroppen i diverse positioner. Yoga är också en resa i att utforska självet eller ens själ. Ett av målen med yoga enligt klassisk yogafilosofi är att skapa kontakt med vårt inre och att nå upplysning. Det man menar med upplysning är att förstå av att vi alla är gudomliga varelser.

Vad innebär detta i ens yogapraktik och hur kommer filosofin in i positionerna? På Trinity yoga kommer varje yogaklass innebära någon slags filosofisk fundering. Yogaläraren kommer kanske plantera ett frö av en livsfråga som får slå rot någonstans och en dag kanske blomma upp till något nytt perspektiv. Det kan handla om att komma i kontakt med sina känslor, lyssna på kroppen, känna tacksamhet eller att se att vi alla bär på ett inre ljus..

Kolla in schema för att se veckovisa klasser.

"Jag är för stel för yoga.."

Det uttrycket hör jag ganska ofta.. folk på jobbet eller nära och kära säger att de vill börja yoga, men de tror inte att de platsar på en yogastudio för att de är för stela i kroppen och inte kan göra de positioner som yogaläraren instruerar. Om du känner igen dig i de tankarna, vill jag bara säga ... "Yoga handlar inte om att tävla i vighet". Yoga är ett sätt för att mjuka upp kroppen, väcka sovande delar till liv, skapa utrymme för energi att flöda fritt i kroppen. Resultatet av yogautövande är att kroppen blir smidigare och starkare. Det är alltså inget du förväntas ha innan du ens börjat. Det är vi som är stela som behöver yoga mest..

Vilken yoga behöver du?

Är du sugen på en lugn yoga, yoga för stresshantering eller yoga med klangskålaren? På Trinity finns det olika varianter av yoga och olika lärare. Läs mer om de olika yogastilarna under menyn Yoga.